HANKO CREATIVE MUSIC & SOUND 27.6.-30..6.2022

MUSIIKKIKURSSI HANGON KESÄISESSÄ TUNNELMASSA KAIKILLE, JOTKA OVAT KIINNOSTUNEITA LUOVASTA ILMAISUSTA JA IMPROVISOINNISTA

KENELLE: opiskelijat/harrastajat/ammattilaiset – kurssi sopii kaikille instrumenteille, laulajille sekä säveltäjille. Kurssin aiheina mm. miten yhdistetään sävellettyä ja improvisoitua musiikkia, kamarimusiikillinen yhtyetyöskentely, eri musiikkityylien yhdistely kuten klassinen, jazz, nykymusiikki, etno sekä äänikollaasien kanssa työskentely. Aikaisempaa kokemusta improvisoinnista ei osallistujilta edellytetä.

Tapahtuma on neljän päivän intensiivikurssi, jossa harjoitellaan ja hiotaan ilmaisun ja yhtyesoiton eri osa-alueita, kuten esim. kommunikointia, improvisointia, sekä oman äänen ja ilmaisun etsimistä sekä hiomista. Kurssin päätteeksi pidetään opettajien ja opiskelijoiden yhdessä esittämä konsertti.

KURSSIN OPETTAJANA toimii saksofonisti-säveltäjä-improvisoija Esa Pietilä www.esapietila.com joka on saanut huomattavaa kansainvälistä arvostusta projekteistaan, levytyksistään ja konserteista sekä mestarikursseistaan ympäri maailman. Pietilä on työskennellyt mm seuraavien huippuartistien kanssa: Esa-Pekka Salonen, Avanti! Kamariorkesteri, Santtu-Matias Rouvali, Juhani Nuorvala, Eero Hämeenniemi, Pori Sinfonietta, Lappeenrannan Kaupunginorkesteri, Mikkelin Kaupunginorkesteri, UMO Jazz Orchestra, Zagros Ensemble, Veli Kujala, Raoul Björkenheim, Iro Haarla, Markku Ounaskari, Olavi Louhivuori…

Pietilä on pitänyt mestarikurssejaan mm. seuraavissa oppilaitoksissa: University L´aval, Quebec City, Canada, Jamey Aebersold Jazz Program Studies, Louisville, Kentucky, USA, Bard College & Conservatory of Music, Hudson, NY, USA, Conservatory Scroppino, Trapani, Sicily, Italy, Conservatory Giuseppi Tartini, Trieste, Italy, Musichochschule Lucern, Switzerland, Reykjavik, FYI, Iceland, IASJ-Krakow, Poland, Privatuniversitet Wien, Austria, Rytmiska Konservatoriet Malmö, Sweden, Jazzdepartment of University of Graz, Austria.

HUOM! paikkoja kurssille on rajoitetusti (25 kpl), siksi kannattaa ennakkoilmoittautua. linkki ilmoittautumisiin ja majoitusvaihtoehtoihin alla.

KURSSIN AIHEINA OVAT:

Löydä oma äänesi ilmaisussasi – Rhythm, Melody and Dynamics (RMD – technique)

Miten rytmi, melodia ja dynamiikat toimivat yhdessä määritettäessä sitä, miten esitämme ja ilmaisemme musiikkia, jossa esiintyy yhtäaikaa sävellettyä musiikkia sekä improvisointia. Tässä osiossa opettelemme luomaan teoksia yhdistämällä edellämainittuja elementtejä ja aspekteja.

Hetkessä säveltäminen improvisoinnissa ja johtamistekniikat yhtyetyöskentelyssä 

Kyseinen tekniikka esittelee tapoja säveltää musiikkia käyttämällä erilaisia graafisia notaatiotekniikoita yhdistettynä “Gesture Conduction” esiintymis- ja johtamis-tekniikkaan. Osallistujat kirjoittavat ja johtavat omia “spontaaneita” sävellyksiään kurssin ensemblen esitettäväksi. Improvisoinnin opiskelua (pienet ja isot yhtyeet)

Rytmin, harmonian, äänenvärien ja sointitekstuurien yhdisteleminen

Opettelemme säätämään sointitekstuureja ja kontrasteja yhtyetyöskentelyn kommunikaatiossa. Osio esittelee tekniikoita, joita voi oppia ainoastaan käytännön harjoittelun kautta. Opetellaan myös myös miten improvisoidaan täysin vapaasti ilman minkäänlaista ennakkosuunnitelmaa tonaaliteetista, harmonioista tai rakenteesta jne.

LISÄTIETOA ILMOITTAUTUMISESTA:

Workshopin kurssimaksu 400 € (ei sisällä ruokaa ja majoitusta) Ennakkoilmoittautumisena (sitova) ja kurssipaikan varausmaksuna maksetaan 200€ (50%) kurssimaksusta ennakkoon. Loput kurssin osallistumismaksusta suoritetaan saavuttaessa paikan päälle

TEKEMÄLLÄ ENNAKKOVARAUKSEN, VARMISTAT KURSSIPAIKKASI:

(Huom. mikäli kurssilainen ei esteen sattuessa peru osallistumistaan neljää viikkoa ennen kurssin alkua, 200€ varausmaksua ei palauteta. Viime hetken peruutus voidaan hyväksyä lääkärintodistuksella tai muulla virallisella force majeure selvityksellä. Tällöin varausmaksu voidaan palauttaa)

Majoitusvaihtoehdot Hangossa: https://tourism.hanko.fi/majoitusliikkeet/

Lisätiedot: production@esapietila.com / p. 0400-815007

——————————————————————————————————————–

KURSSIN PÄIVÄOHJELMA:

Maanantai 27.6.

11:00 – 13:30 -luento ja yhtyetyöskentely

15:00 – 17:00 -luento ja yhtyetyöskentely

20:00…ilta “jam” sessio (julkinen)

Tiistai 28.6.

11:00 – 13:30 -luento ja yhtyetyöskentely

15:00 – 17:00 -yhtyetyöskentely

20:00…ilta jamsessio (julkinen)

Keskiviikko 29.6.

11:00 – 13:30 -yhtyetyöskentely

15:00 – 17:00 -yhtyetyöskentely

17:00 -> Vapaa ilta – (vapaaehtoista) Hanko Sight seeing, purjehdusta Hangon vesillä, saarivierailua, illallista ym.

Torstai 30.6.

14:00 – 17:00 -harjoitus ja soundcheck konserttia varten

20:00 -Konsertti (opettajat ja oppilaat)